pembe fasulye fasulyeler için ürünler (6)

Komor Vanilyası Kökeni

Komor Vanilyası Kökeni

Komorlar, Mayotte ve Fransa'nın bağımsız üç adasından oluşan dört adadan oluşmaktadır ve Komorlar Birliği'ni (Büyük Komor, Anjouan ve Moheli) oluşturur. Büyük Komor, volkanik bir adadır. Adada ciddi bir su sıkıntısı yaşanmaktadır; volkanik kayalar suyu tutmaz ve çok az su kaynağı vardır. Ana ekonomik kaynak, vanilya yetiştiriciliğidir. 1930'ların öncesinde Komorlar'a tanıtılan vanilya, dört adada geleneksel bir şekilde yetiştirilmektedir. Bu kaprisli orkide, güzel bir çiçek salkımı sunar. Polinasyon, kadınlar tarafından şafak vakti manuel olarak gerçekleştirilir. İyi bir işçi, günde 1000 ila 1500 vanilya çiçeğini "evlendirir". Hasat zamanı geldiğinde, her bir kapsül, "teknik olgunlaşma" öncesinde tam olarak toplanır. Köken: Komorlar Bölge: Büyük Komor Çeşit: Planifolia İpuçları: Bitkisel, çiçeksi, tarhun SKU: 5430002193137 Hangi Poliol: 25g ° Enerji: 525Kcal, 2197kJ Toplam yağ: 49g Hangi Doymuş yağ: 30g Karbonhidratlar: 32g Hangi Şeker: 6g * Protein: 9g Tuz: 0g
Origine Pure %100 Venezuela

Origine Pure %100 Venezuela

Rio Caribe Superior kakao, kakao ağaçlarının diğer bitkilerle birlikte yetiştirildiği agroforestry sisteminde yetişir. Bu tarım sistemi, biyolojik çeşitliliği teşvik eder ve kalan ormanları ve Península de Paria ulusal parkını koruyan bir tampon bölge oluşturur. Kakao yetiştirmek, doğal çevreyi korumaya yardımcı olurken çiftçilere gelir elde etme fırsatı sunar. Venezuela Rio Caribe Superior, Trinitario ve Criollo çeşitlerinden gelmektedir. Fasulyeler düşük asiditeye sahiptir ve tatlı, fındıksı ve çiçeksi ipuçlarıyla yoğun ve güçlü bir çikolata gövdesine sahiptir. Hasat ve sonrası süreçte protokollerin tutarlı bir şekilde uygulanması, 'üstün' olarak etiketlenen olağanüstü bir kalite sağlar. Manuel toplama işleminden sonra, çiftçiler ıslak fasulyeleri merkezi bir fermantasyon birimine getirirler; burada, sıcaklığa bağlı olarak kontrollü döndürme ile 6 veya 7 gün boyunca ahşap kutularda fermente edilirler. Menşei: Venezuela Bölge: Arismendi – Sucre eyaleti Çeşit: Criollo ve Trinitario İpuçları: fındıksı, tatlı, çiçeksi SKU: 5430002193229 SADE ÇİKOLATA: %100 kakao fasulyesi Enerji: 550Kcal, 2300kJ Toplam yağ: 52g Doymuş yağ: 31g Karbonhidratlar: 5g Şeker: 0g Protein: 15g Tuz: 0g
Origine Koyu 70% Kolombiya

Origine Koyu 70% Kolombiya

Kolombiya, zengin biyolojik çeşitliliği ve dünya için önemli bir karbon yutağı olan güzel Amazon ve Orinoko yağmur ormanları ile tanınmaktadır. Ne yazık ki, yasadışı ağaç kesimi, madencilik ve araziyi sığır yetiştiriciliğine dönüştürme, Kolombiya'nın yerli ormanlarını tehdit etmektedir. Birçok orman alanı, kokain üretimi için temizlenmiştir. Hükümet, kokain çiftçilerini palm yağı veya kakao üretimine geçmeye teşvik etmektedir. Biyolojik çeşitlilik açısından kakao, kesinlikle tercih edilen seçenektir; çünkü palm yağı monokültürde yetişirken, kakao ağaçları diğer ağaçlar ve bitkilerle birlikte ekilmektedir. Kolombiya'da yetiştirilen tahmini 25.000 hektar kakao, daha önce yasadışı ürünler için kullanılıyordu ve bu sayı artmaktadır. Bu, gezegen için, çiftçiler için ve Kolombiya'daki ve yurtdışındaki çikolata severler için iyi bir haber, çünkü Kolombiya'dan daha fazla kaliteli kakao mevcut olacak. Menşei: Kolombiya Bölge: Tumaco Çeşit: Trinitario İpuçları: Krema, Baharatlar, Fındıksı SKU: 5430002193298 Enerji: 451Kcal, 1887kJ Toplam yağ: 39,6g Doymuş yağ: 24,4g Karbonhidratlar: 28,7g Şeker alkolleri: 17,6g ° Protein: 12,5g Tuz: 0g
Origine Koyu 70% Tanzanya

Origine Koyu 70% Tanzanya

Gıda üretimi ve biyolojik çeşitlilik açısından önemi olmasına rağmen, Kilombero Vadisi su miktarındaki azalma, su kirliliği ve bozulmakta olan sulak alanlar ve ormanlar gibi ciddi zorluklarla karşı karşıya. Kokoa Kamili kakao, küçük ölçekli agroforestry sistemlerinde yetiştirilmekte ve gölge ağaçları, muz, mısır ve diğer ürünlerle birlikte ekilmektedir. Bu üretim sistemi, monokültürlere ekolojik bir alternatif sunmakta ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca, kuş gözlemcileri için bir cennet olan ve primatlar, filler ve geniş bir bitki örtüsü çeşitliliği ile ünlü Udzungwa Dağları Milli Parkı için doğal bir tampon bölge oluşturmaktadır. Kilombero Vadisi'ndeki küçük ölçekli kakao çiftçileri, tarım ilaçları ve kimyasal gübreler mevcut olmadığı için, tarih boyunca organik tarım uygulamaktadır. 2015 yılında bu, Avrupa, ABD ve Japonya için organik sertifika ile resmi olarak ödüllendirilmiştir! Kokoa Kamili fermantasyon merkezi için elektrik, güneş enerjisinden sağlanmaktadır. Menşei: Tanzanya Bölge: Kilombero Vadisi Çeşit: Trinitario ve Neo-national İpuçları: Kırmızı meyve, çiçeksi, fındıksı SKU: 5430002193274 Polyoller: 17,6g ° Enerji: 451Kcal, 1887kJ Toplam yağ: 39,6g Doymuş yağ: 24,4g Karbonhidratlar: 28,7g Şeker: 7,6g * Protein: 12,5g Tuz: 0g
Vanilya Tozu - Madagaskar Vanilyası

Vanilya Tozu - Madagaskar Vanilyası

Vanilya tozu, %100 doğal vanilya
Uganda Vanilyası Kökeni

Uganda Vanilyası Kökeni

Komorlar, Fransa'nın bağımsız üç adası ve Mayotte'dan oluşmaktadır ve Komorlar Birliği'ni oluşturur (Büyük Komor, Anjouan ve Moheli). Büyük Komor volkanik bir adadır. Adada ciddi bir su sıkıntısı yaşanmaktadır; volkanik kayalar suyu tutmaz ve çok az su kaynağı vardır. Ana ekonomik kaynak, vanilya yetiştiriciliğidir. 1930'ların öncesinde Komorlar'a tanıtılan vanilya, dört adada geleneksel bir şekilde yetiştirilmektedir. Bu kaprisli orkide, güzel bir çiçek salkımı sunar. Polinasyon, kadınlar tarafından şafak vakti manuel olarak gerçekleştirilir. İyi bir işçi, günde 1000 ila 1500 vanilya çiçeğini "evlendirir". Hasat zamanı geldiğinde, her bir kapsül, "teknik olgunluk" derecesine tam olarak ulaşmadan, tek tek toplanır. ŞEKERLİLER İLE ÇİKOLATA kakao çekirdekleri, kakao yağı, tatlandırıcılar inositol, eritritol, riboz, kolajen, oktanoik asit (hindistan cevizi mct), vanilya kapsülleri (yüzde 1), tatlandırıcı thaumatinin (katemfe meyvesi). En az yüzde 60 kakao bileşeni içerir. Menşei: Uganda Bölge: Kongo sınırı tarafı Çeşit: Planifolia İpuçları: Deri, Kırmızı Meyveler, Karamel SKU: 5430002193076 Hangi Poliol: 25g ° Enerji: 525Kcal, 2197kJ Toplam yağ: 49g Hangi Doymuş yağ: 30g Karbonhidratlar: 32g Hangi Şeker: 6g * Protein: 9g Tuz: 0g